Ik ben Nick Coster, sportfanaat en tevens een trotse vader. Ik heb ruim 10 jaar professioneel voetbal gespeeld bij onder andere ADO Den Haag en FC Volendam. Nu na mijn carrière wil ik mijn kennis en ervaring overbrengen op andere mensen. Voor mij valt of staat alles met plezier en mijn gevoel, met volle overgave en passie. Mijn enthousiasme en kennis wil ik graag op jou overbrengen tijdens mijn trainingssessies.
 

MIJN VOETBALCARRIÈRE

ADO DEN HAAG 2000 - 2008 / FC DORDRECHT 2008 - 2012 / FC VOLENDAM 2012 - 2014 / RKC WAALWIJK 2014 - 2016

 

Mijn naam is Nick Coster, geboren in ’85 en woon in Alphen aan den Rijn. Ik ben hier tevens ook geboren en opgegroeid. De trainingen zullen dan ook in Alphen aan den Rijn of in de nabije omgeving gegeven worden. Ik woon samen met mijn vriendin en samen hebben wij een zoontje. Uiteraard is één van mijn voornaamste hobby’s sporten. Hierbij lopen de sporten uiteen van bal- tot vechtsporten en sporten zoals bijvoorbeeld zwemmen en snowboarden.

SPORTCARRIÈRE

Van kleins af aan was ik al een heel actief ventje. Zo stond ik vanaf ik kon lopen, bekend als het kleine kereltje met zijn voetbal. Ik hield me ook met andere sporten bezig, zo heb ik op onder andere karate en basketbal gezeten. Ik merkte al snel dat voetbal echt mijn ding was en speelde al snel in selectieteams bij mijn toenmalige club Alphense Boys. ADO Den Haag pikte mij op veertien jarige leeftijd op en dit is ook de club waar ik mijn debuut in het betaald voetbal heb gemaakt. In deze periode heb ik ook mogen uitkomen voor vertegenwoordigende Nederlandse elftallen en is Ruud Gullit nog één van mijn trainers geweest. Na ADO ben ik gaan spelen voor FC Dordrecht, waar ik mijn meeste wedstrijden gespeeld heb. In deze tijd ben ik in aanraking gekomen met vechtsporten door onze toenmalige krachttrainer. Hier ontstond mijn liefde voor kickboksen, MMA en BJJ. Gedurende mijn verdere voetbalcarrière ben ik in deze sporten blijven trainen. Na een mooie tijd te hebben gehad bij ADO en Dordrecht heb ik nog gespeeld voor FC Volendam en RKC Waalwijk. Ik heb meer dan 250 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. In ruim 15 jaar (mijn jeugd bij ADO meegerekend) heb ik heel veel geleerd. Op lichamelijk en fysiek vlak en wat daarbij komt kijken qua levensstijl, maar ook op sociaal en mentaal vlak. Dit alles wil ik nu op jou overbrengen.

LEVENSSTIJL DELEN

In de tijd dat ik een professionele sporter was werd mij regelmatig gevraagd: “hoe kom jij aan zo’n conditie dat je maar kan blijven gaan”, “wat eet jij op een dag” of “waar haal jij die explosiviteit en power vandaan”? Ook vroegen vaak teamgenoten en mensen in mijn omgeving of ze samen met mij konden trainen. De mensen die met mij getraind hebben of trainen zagen al snel resultaat en kregen al snel door dat ik naar het totaalplaatje kijk: de levensstijl. De juiste combinatie van hard trainen, voeding en rust is garantie voor succes. Dit is iets wat ik wil overbrengen op mensen. Met mijn achtergrond, kennis en motivatie weet ik dat ik elk ieder naar zijn of haar doelstelling kan brengen. Of je nou net komt kijken of op leeftijd bent, wat kilootjes wilt aankomen of afvallen, voor een ieder is er een weg. 

Door de jaren heen heb ik geleerd hoe ik moet omgaan met mijn lichaam. Ik trainde soms wel 10 tot 12 keer per week en ken de klappen van de zweep als het gaat om pijn leiden tijdens trainingen, vermoeidheid maar ook blessures. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik een blessure had of dat ik niet fit was en dit alles omdat ik weet wat nodig is om optimaal te kunnen presteren of gewoonweg lekker in je vel te zitten. Ik ben afgestudeerd als NASM Personal Trainer bij EFAA opleidingen (een gerenommeerde personal training opleiding vanuit Amerika). Naast mijn jarenlange ervaring als topsporter heb ik alsnog gekozen om een studie te volgen Dit om mijn theorie en mijn trainingsmethoden naar een nóg hoger niveau te brengen. Hoe ziet mijn levensstijl er dan uit? Lekker en hard trainen waarbij variatie een belangrijk onderdeel is zodat het lichaam op alle fronten geprikkeld wordt en vooruitgang boekt. Flexibiliteit, coördinatie, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen zijn aspecten die aan bod komen. Deze aspecten in combinatie zorgen ervoor dat je lichaam in balans komt en jij je fit en sterk voelt. 

 
 

DE TRAININGEN

De trainingen zullen in Alphen aan den Rijn of in de nabije omgeving gegeven worden. Naast personal training kunnen de trainingen ook bestaan uit onder andere: krachttraining, HIIT training, padstraining, looptraining, running bootcamp of voetbaltraining. Ik hou ervan om op verschillende manieren te trainen. Afwisseling is goed voor het lichaam en geest en zo blijft het leuk. Wat van essentieel belang is, is waar jij je prettig bij voelt en vooral leuk vindt. Hoe jij buiten je trainingen omgaat met je lichaam is nog belangrijker dan de trainingen zelf. Pak je voldoende rust? In je slaap herstelt je lichaam het best. En hoe zit het met jouw arbeidsrust verhouding? Je kan als een gek trainen, maar als jij je lichaam niet voldoende rust en tijd geeft om te herstellen schiet je er niks mee op. Naast rust en herstel komt natuurlijk voeding als belangrijk punt naar voren. Drink en eet je wel voldoende of juist teveel en is het wel de juiste voeding? Ook ik heb geleefd met junkfood, alcohol, te weinig nachtrust en ik heb zelfs gerookt, dus ik weet wat het allemaal met het lichaam kan doen. Daarom is een gezonde levensstijl heel belangrijk. Eet gezond en drink voldoende water, aangezien je lichaam voor het grootste gedeelte hieruit bestaat. Het hoeft allemaal niet heel moeilijk en ingewikkeld te zijn. Wanneer jij de balans voor jezelf hebt gevonden komt de rest vanzelf. Je doet iets niet voor een paar maanden omdat je bijvoorbeeld snel wilt afvallen of omdat de zomer eraan komt, maar omdat het simpelweg je levensstijl is. Wanneer jij bewust wordt van waar je mee bezig bent dan hoef je niet te streng voor jezelf te zijn. In een gezonde levensstijl is ook wel eens plek voor af en toe zondigen of een keer wat meer eten. Zolang de basis maar: trainen, gezond eten en voldoende rust is. 

Voor mij valt of staat alles met plezier en mijn gevoel. Ik doe dingen omdat ik het leuk vind, het graag wil en me er goed bij voel. Ik doe alles met volle overgave en passie. Ik ben een doorzetter en streef naar het beste en wat mij gelukkig maakt. Mijn enthousiasme en kennis wil ik graag op jou overbrengen tijdens mijn trainingssessies.

 
1op1 voetballen training personaltraining alphen.jpg

AANMELDEN PROEFTRAINING

Vraag nu een proeftraining aan, gratis en vrijblijvend. De trainingen vinden plaats in Alphen aan den Rijn.